3-8-1: آزمون فرضیه اصلی…………………………………………………………………………113
3-8-2: آزمون فرضیه های فرعی…………………………………………………………………..115
3-9: خلاصه فصل سوم………………………………………………………………………………116
فصل چهارم
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل اطلاعات…………………………………………………………..117
4-1: مقدمه……………………………………………………………………………………………….118
4-2: چرا از مدل پانلی استفاده میکنیم؟………………………………………………………..119
4-2-1: مزایای داده های پانلی…………………………………………………………………….119
4-3: اعتبار مدل……………………………………………………………………………………….120
4-4: جمع آوری اطلاعات و آمار توصیفی…………………………………………………..121
4-5: آزمون فرضیه اصلی………………………………………………………………………….123
4-5-1: آزمون اضافی اثرات ثابت……………………………………………………………..123
4-5-2: آزمون هاسمن……………………………………………………………………………..123
4-5-3: معادله رگرسیون به روش حداقل مربعات وزنی پانل………………………….124
4-5-4: آزمون نرمال بودن پسماندها…………………………………………………………..125
4-5-5: آزمون همخطی……………………………………………………………………………125
4-6: آزمون فرضیه فرعی اول……………………………………………………………………126
4-6-1: آزمون اضافی اثرات ثابت……………………………………………………………..126
4-6-2: آزمون هاسمن……………………………………………………………………………..126
این مطلب را هم بخوانید :
4-6-3: معادله رگرسیون به روش حداقل مربعات وزنی پانل………………………….127
4-6-4: آزمون نرمال بودن پسماندها…………………………………………………………..128
4-7: آزمون فرضیه فرعی دوم……………………………………………………………………128
4-7-1: آزمون اضافی اثرات ثابت…………………………………………………………….128
4-7-2: آزمون هاسمن…………………………………………………………………………….129
4-7-3: معادله رگرسیون به روش حداقل مربعات وزنی پانل…………………………129
4-7-4: آزمون نرمال بودن پسماندها………………………………………………………….130
4-8: خلاصه فصل چهارم……………………………………………………………………….131
فصل پنجم
فصل پنجم: نتیجه گیری وپیشنهادات………………………………………………………….133
5-1: مقدمه…………………………………………………………………………………………..134
5-2: خلاصه یافته ها و نتایج پژوهش………………………………………………………..135
5-3: تحلیل تطبیقی یافته ها……………………………………………………………………..137
5-4: محدودیتهای پژوهش…………………………………………………………………..138
5-5: پیشنهادهای پژوهش…………………………………………………………………………..139
5-5-1: پیشنهادهای برخاسته از نتایج پژوهش……………………………………………….139
5-5-2: پیشنهادات برای پژوهشهای آتی…………………………………………………….140
فهرست منابع فارسی…………………………………………………………………………………142
فهرست منابع انگلیسی……………………………………………………………………………….143
پیوستها
پیوست1: ماتریس همبستگی روش پیرسون (متغییرهای اصلی)…………………………146
پیوست2: ماتریس همبستگی روش پیرسون (فرضیه اصلی)……………………………..147
پیوست3: ماتریس همبستگی روش پیرسون (فرضیه فرعی اول)……………………….148
پیوست4: ماتریس همبستگی روش پیرسون (فرضیه فرعی دوم)……………………….149
چکیده انگلیسی ……………………………………………………………………………………..150
چکیده:
براساس مفاهیم نظری گزارشگری مالی، اطلاعاتی مفید است که دارای خصوصیت کیفی مرتبط با ماهیت و محتوای اطلاعات باشد که شامل مربوط بودن و قابلیت اتکاست. احتیاط یا محافظهکاری یکی از ویژگیهای اصلی قابلیت اتکاست. محافظهکاری حسابداری یک رویکرد محتاطانه غالب نسبت به قضاوت حرفهای در برآوردها و روشهای حسابداری است. مدیریت در مورد چگونگی لحاظ کردن مسئولیت اختیاری خود از طریق بهکارگیری معیارهای سختگیرانهتر برای شناسایی سود نسبت به زیان، یک دیدگاه محافظه کارانه اتخاذ می کند.
تحقیقات باسو (1997) و فولتهام و اولسون (1995) دو رویکرد برای تعریف و سنجش محافظه کاری حسابداری معرفی کرده اند؛ محافظه کاری سود و زیانی و محافظه کاری ترازنامه ای. این دو رویکرد به دو شیوه کاری مهم در تحقیقات حسابداری در زمینه محافظه کاری مبدل شده اند. در این پژوهش ما به بررسی ارتباط بین 2 معیار ارزیابی محافظه کاری که یکی از دیدگاه ترازنامه ای و دیگری از دیدگاه سود و زیانی می باشد.
جامعه آماری این پژوهش شامل 900 شرکت-سال میباشد، بدین ترتیب که از بین کلیه شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران تعداد 90 شرکت طی 10 سال در قلمرو زمانی بین سالهای 1378 تا 1387 بعنوان نمونه برگزیده شدند.
جهت بررسی و ارتقای دقت در انجام آزمونهای فوق از فرم نرمافزاری آماری Eviews 6 و Minitab 15 استفاده میشود. رگرسیون حداقل مربعات معمولی (OLS)، منجر به نتایج اُریب و برآورد نادرستی از ضرایب پارامترها میشود، لذا در این پژوهش برای آزمون فرضیه ها از مدل پانلی استفاده میشود که رگرسیون داده های پانل، مدل اثرات ثابت یا تصادفی و روش حداقل مربعات پانل (PLS) برای آزمون فرضیات استفاده شده است.
نتایج آزمون فرضیات پژوهش نشان می دهد که ارتباط منفی و معنا داری بین معیار سود و زیانی و معیار ترازنامه ای محافظه کاری وجود دارد و علت وجود این ارتباط منفی ناشی از اقلام تعهدی تشکیل دهنده سود می باشد و نه اقلام نقدی آن.
فصل اول: کلیات تحقیق
1-1- مقدمه
در دنیای امروز کشورها در معرض جهانی شدن اقتصاد[1] ، عضو و بخشی از آن شده اند. یکی از جنبه های با اهمیت در جهانی شدن اقتصاد، سرمایه گذاران (هم در سهام و هم در اوراق بدهی) هستند که دیگر نه فقط در بازارهای محلی و بومی سرمایه گذاری نمی کنند بلکه سرمایه گذاریهای سودآور را در مقیاس جهانی جستجو مینمایند.
توجه به این تغییرات ما را به سوی رشد نمایی فرصتهای سرمایه گذاری هدایت مینماید که نیاز سرمایه گذاران را برای بدست آوردن اطلاعات سودمند دو چندان می کند. اطلاعات برای آنالیز (تحلیل) و محک زدن جهت انتخاب جایگزینهای سرمایه گذاری و برای اتخاذ تصمیمات اقتصادی و اینکه چه شرکتی جهت سرمایه گذاری انتخاب شود، مورد استفاده قرار میگیرد. پشتوانه هر تصمیم آگاهانه، مجموعه ای از اطلاعاتی است که در زمینه مورد تصمیم گیری کسب میشود. این اطلاعات چنانچه واقعیات را منعکس نسازند، اثرات سویی بر روی تصمیماتی خواهند داشت که از سوی استفادهکنندگان آنها اتخاذ میشود. بنابراین به منظور حفظ حقوق این استفادهکنندگان نیاز به وجود مراجعی است که با نظارت بر فعالیتهای تهیهکنندگان اطلاعات و بکارگیری مکانیزمهای کنترلی مرتبط با موضوع، امکان اتخاذ تصمیمات نادرست را کاهش دهند.
سیستمهای اطلاعاتی یکی از ارکان مهم جامعه امروز است. اطلاعات مالی نیز جز لاینفک و بسیار بااهمیت یک سیستم اطلاعاتی می باشد. در دنیای امروز برخلاف گذشته، با گسترش واحدهای تجاری از سطح یک واحد اقتصادی تک مالکی به سوی شرکتهای بزرگ سهامی و حتی شرکتهای بین المللی و چند ملیتی، استفاده کنندگان از اطلاعات این واحدها نیز به تناسب بیشتر از گذشته شده است و طیف گستردهای را دربر میگیرد. هر یک از استفادهکنندگان متناسب با وضعیت و شرایط موجود خود با دریافت اطلاعات منتشره از سوی شرکتها تصمیم گیری می کنند.
پیشروی جوامع به سوی روحیه پاسخگویی و پاسخخواهی نیز بر اهمیت تهیه و ارائه اطلاعات مربوط و قابل اعتماد افزوده است. بخشی با اهمیت و عمده ای از اطلاعات مورد استفادهی استفاده کنندگان را اطلاعات مالی تشکیل میدهند.
پیشرفتهای سریع فعالیتهای واحدهای انتفاعی در دهههای اخیر، همراه با پیچیدگیهای سیستمهای اطلاعاتی و اطلاع رسانی، لزوم تهیه و ارائه اطلاعات مالی مربوط و قابل اعتماد را توسط واحدهای انتفاعی تشدید کرده است (شباهنگ، 1387، الف). بخش عمدهای از این اطلاعات از طریق سیستم حسابداری تأمین میشوند. صورتهای مالی یکی از مهمترین گزارشهای مالی است که مسئول تهیه آنها مدیران ارشد شرکتها هستند. هدف صورتهای مالی عبارت از ارائه اطلاعاتی تلخیص و طبقه بندی شده درباره وضعیت مالی، عملکرد مالی و انعطافپذیری مالی واحد تجاری است که برای طیف گسترده از استفادهکنندگان صورتهای مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی مفید واقع می گردد (کمیته فنی سازمان حسابرسی، 1380، 445). صورتهای مالی پس از تهیه، در اختیار استفادهکنندگان برون سازمانی قرار میگیرند. طیف گسترده این استفادهکنندگان شامل اجزای مختلفی است که عبارتند از: سرمایهگذاران، اعتباردهندگان، تحلیلگران مالی، بانکها و موسسات اعتباری، مؤسسات بیمه، دولت و… اگرچه در جوامع امروزی محدوده استفادهکنندگان بسیار گستردهتر گردیده است و پاسخگویی در مقابل جامعه، محیط زیست، نسلهای آتی و… نیز مورد تاکید قرار میگیرند.
هر کدام از این اجزا با توجه به تنوع نیازهایشان خواستار اطلاعات خاصی هستند که تامین تمامی این نیازها از سوی تهیهکنندگان صورتهای مالی غیرممکن است. از این رو هنگام تهیه صورتهای مالی، به دلیل اهمیت سرمایه گذاران از نظر کثرت و نفوذ مستقیمشان بر روی تصمیمات و سیاستهای شرکت به واسطه تملک سرمایه آن، به نیازهای سرمایه گذاران توجه بیشتری میشود و همچنین فرض میشود که با تأمین نیازهای سرمایه گذاران قسمت عمدهای از نیازهای سایر استفاده-کنندگان نیز تأمین خواهد شد (کمیته فنی سازمان حسابرسی، 1384).
در دنیای امروز گسترش و تسهیل ارتباطات از سویی و نیاز به سرمایه های کلان جهت کسب سود بیشتر از سویی دیگر، واحدهای تجاری را بر آن داشت که به منظور انطباق با این شرایط به سمت جمعآوری سرمایه های مورد نیاز خود، از میان عموم جامعه گام بردارند. در صورتی سرمایه-گذاران و اعتبار دهندگان ترغیب به تأمین نیازهای این واحدها خواهند شد که با بهره گرفتن از صورت-های مالی، از چگونگی وضعیت مالی آنها آگاهی یابند. در چنین شرایطی مسائل نمایندگی و عدم تقارن اطلاعاتی گریبانگیر استفادهکنندگان صورتهای مالی و به ویژه سرمایه گذاران و اعتبار-دهندگان آنها میشود.
صورتهای مالی همچنین نتایج وظیفه مباشرت مدیریت یا حسابدهی آنها در قبال منابعی که در اختیارشان قرار گرفته است را منعکس می کنند. استفادهکنندگان صورتهای مالی، برای اتخاذ تصمیمات اقتصادی،
فهرست شکل ها و جداول:
شکل 1 : نحوه عملکرد کلی FGF و FGFR
شکل 2 : گیرنده های فاکتور رشد فیبروبلاستی نوع 2
شکل 3 : ساختمان کلی RTK و انواع FGFR
شکل 4 : ساختمان اصلی یک اسید آمینه
شکل 5 : ساختمان اول، دوم، سوم و چهارم پروتئین
شکل 6 : دسته بندی گیرنده های تیروزین کینازی
شکل 7 : ساختار فاکتورهای رشد فیبروبلاست
شکل 8 : ساختار کریستالی کمپلکس FGF10–FGFR2b
شکل 9 : ا گیرنده های فاکتور رشد فیبروبلاستی و نواحی فسفریله شدن آن
شکل 10 : برخی از بیماریها و موتاسیون های نقطه ای پاتولوژیک گیرنده ی فاکتور رشد فیبروبلاستی
شکل 11 : مسیر پیام رسانی گیرنده های فاکتور های رشد فیبروبلاستی
شکل 12 : مسیر پیام رسانی Ras/MAPK
شکل 13 : مسیر پیام رسانی PLCy/Ca+2
شکل 14: مسیر پیام رسانی PI3-K/Akt
شکل 15: مسیر سیگنالینگ ROS
شکل 16: پروتئین کیناز فعال کننده میتوژن
شکل 17 : مسیر فسفاتیدیل اینوزیتول-3 کیناز
شکل 18 : فاکتور رونویسی القاء شده 1
این مطلب را هم بخوانید :
شکل 19: مسیر سیگنالینگ NF-kB
شکل 20 : فاکتور هسته ای فعال کننده سلول T
شکل 21: مسیر پیام رسانی AP-1
شکل 22 : عملکرد رسپتور NMDAR و فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز
شکل 23: اثر کادمیوم بر مسیر سیگنالینگ
شکل 24: انواع مسیرهای سیگنالینگ MAPK
شکل 25: اثر نیکل بر مسیر سیگنالینگ
شکل 26: آبشار سیگنالینگ فسفولیپید
شکل 27: ساختار شیمیایی اسیدآمینه های تیروزین ، تریپتوفان و فنیل آلانین
شکل 28: دیاگرام جابلونسکی
شکل 29: دناتوراسیون پروتئین
شکل 30: ساختار شیمیایی اوره و گوانیدین هیدروکلراید
شکل 31: پروتئین های نوترکیب و مزایا
شکل 32: استفاده ازایشریشیاکلی به عنوان یک ارگانیسم میزبان برای تولید پروتئین
شکل 33: توالی ژنی ناحیه کینازی و نقشه شماتیک از پلاسمید pLEICS–01
شکل 34: شمای کلی از روش ترانسفورماسیون
شکل 35: روش انجام SDS–PAGE به منظور بررسی بیان پروتئین
شکل 36: تخلیص پروتئین با بهره گرفتن از ستون کروماتوگرافی میل ترکیبی
شکل 37: اسپکتروفلوریمتری Cary مدل Bio700 (Spectrofluorimetry)
شکل 38: اسپکتروسکوپی CD مدلJasco – J810 Circular dichroism spectroscopy))
شکل 39: اسپکتروسکوپی FTIR مدل (Infrared spectroscopy) Perkin-Elmer Spectrum RXI
شکل 40: بیان ژن ناحیهی تیروزین کینازی پروتئین نوترکیب FGFR2b در باکتری E.coli در دمای 37 درجه سانتی گراد
شکل 41: بیان ژن ناحیهی تیروزین کینازی پروتئین نوترکیب FGFR2b در باکتری E.coliدر دمای 20 درجه سانتی گراد
شکل 42: مقایسهی حلالیت ناحیهی تیروزین کینازی پروتئین نوترکیب FGFR2b در دو دمای20 و 37 درجه سانتی گراد
شکل 43: خالصسازی ناحیهی تیروزین کینازی پروتئین نوترکیب FGFR2b با بهره گرفتن از ستون کروماتوگرافی میل ترکیبی حاوی Ni²+-NTA
شکل 44: نتایج SDS-PAGE بعد از دیالیز
شکل 45: بررسی عملکرد ناحیهی تیروزین کینازی پروتئین نوترکیب FGFR2b خالص شده
شکل 46: بررسی اثر سرب، کادمیوم، آلومینیوم و نیکل، بر روی ساختار دوم ناحیهی تیروزین کینازی پروتئین نوترکیب FGFR2b با بهره گرفتن از دستگاه CD
شکل 47: بررسی تاثیر سرب بر پروتئین مورد نظر در دستگاه FTIR
شکل 48: بررسی ساختار سوم ناحیهی تیروزین کینازی پروتئین نوترکیب FGFR2b
شکل 49: بررسی اثر دناتوراسیون شیمیایی بر طول موج ماکزیمم نشر فلوئورسنس ذاتی ناحیهی تیروزین کینازی پروتئین نوترکیب FGFR2b
شکل 50: بررسی اثردناتوراسیون شیمیایی بر شدت نشر فلوئورسنس ذاتی ناحیهی تیروزین کینازی پروتئین نوترکیب FGFR2b
جدول 1: جدول متغیرها
جدول2: خصوصیات فلوئورسنس اسیدآمینه های آروماتیک
جدول 3: رنج نرمال و سمی فلزات سرب، کادمیوم، آلومینیوم و نیکل در مایعات بدن.
فهرست مطالب
فصل اول مقدمه و اهمیت موضوع. 3
1-1- مقدمه 4
1-1-1- فاکتور رشد فیبروبلاستی. 4
1-1-2- گیرنده های فاکتور رشد فیبروبلاست.. 4
1-1-3- گیرنده های فاکتور رشد فیبروبلاست نوع 2. 5
1-1-4- گیرنده های فاکتور رشد فیبروبلاستی تیروزین کینازی.. 6
1-1-5- فعال سازی کینازها از طریق ایجاد موتاسیون. 8
1-2- اهمیت موضوع وضرورت انجام تحقیق. 9
1-3- اهداف طرح 9
1-3-1- هدف اصلی. 9
1-3-2- اهداف فرعی. 9
1-3-3- اهداف کاربردی.. 10
1-3-4- فرضیات.. 10
1-3-5- متغییرها 10
فصل دوم مروری بر متون گذشته. 11
2-1- پروتئین 12
2-1-1- ساختمان پروتئین ها 13
2-1-2- گیرنده های تیروزین کینازی.. 17
2-1-3- فاکتورهای رشد فیبروبلاستی. 18
2-1-4- گیرنده های فاکتور رشد فیبروبلاستی. 20
2-1-5- گیرنده های فاکتورهای رشد فیبروبلاستی و اختلالات پاتولوژیکی. 22
2-1-6- مسیر پیام رسانی سلولی فاکتورهای رشد فیبروبلاستی. 25
2-1-7- تنظیم مسیر پیام رسانی فاکتور های رشد فیبروبلاستی. 29
2-2- فلز چیست؟ 31
2-2-1- فلزات سمی. 31
2-2-3- سرب.. 32
2-2-4-کادمیوم 32
2-2-5- نیکل. 33
2-2-6-آلومینیوم 33
2-7- تاثیر فلزات بر مسیرهای سیگنالینگ. 34
2-7-1-ROS. 34
2-7-2- MAPK.. 35
2-7-3- PI3K/Akt 36
2-7-4- HIF. 37
2-7-5- NF-kB.. 38
2-7-6- NFAT. 39
2-7-7- AP. 40
2-8- اثر ترکیبات فلزی بر مسیرهای سیگنالینگ و بیان ژن 41
2-8-1- سرب.. 41
2-8-2- کادمیوم 43
2-8-3- نیکل. 46
2-8-4- آلومینیوم 48
2-9- پیشگویی ساختمان پروتئین ها 50
2-9-1- بررسی ساختار پروتئین ها 50
2-9-2- مطالعه ی ساختاری پروتئین ها 51
2-9-3- تکنیک های مطالعه ی ساختار پروتئین ها 52
2-9-4- تکنیک فلوئورسانس اسپکتروسکوپی. 53
2-9-5- تکنیک دورنگ نمایی حلقوی(CD) 56
2-9-6- تکنیک ها و عوامل دناتوراسیون. 57
2-10- تکنیک های تولید و تخلیص پروتئین های نوترکیب. 60
2-10-1- کاربرد پروتئین های نوترکیب. 60
2-10-2- پروتئین های نوترکیب (Recombinant proteins ) 60
2-10-3- تولید پروتئین های نوترکیب در گیاهان. 63
2-10-4- استفاده ازایشریشیاکلی به عنوان یک ارگانیسم میزبان برای تولید پروتئین. 64
2-10-5- خالص سازی پروتئین های نوترکیب.. 64
فصل سوم مواد و روش ها. 66
3-1- مواد، تجهیزات و متغیر ها ی آزمایش. 67
3-1-1- مواد مورد استفاده در آزمایش.. 67
3-1-2- دستگاه ها و تجهزات مورد استفاده در آزمایش.. 68
3-2- محلول ها و بافرها 69
3-2-1- تهیه ی استوک آمپی سیلین. 69
3-2-2- تهیه ی استوک IPTG.. 70
3-2-3- تهیه ی بافر لیز کننده سلول جهت بررسی حلالیت پروتئین. 70
3-2-4- تهیه ی بافر لیز کننده سلول جهت تخلیص پروتئین. 70
3-2-5- تهیه ی محلول ژل پلی آکریل آمید 4%… 70
3-2-6- تهیه ی محلول ژل پلی آکریل آمید 12%… 71
3-2-7- تهیه ی محلول APS10%… 71
3-2-8- تهیه ی بافر الکترود x10 (Running buffer) 71
3-2-9- تهیه ی بافر نمونه Sample Buffer)) 71
3-2-10- تهیه ی محلول Tris-Hcl 5/0 مولار. 72
3-2-11- تهیه ی محلول Tris-Hcl 5/1 مولار. 72
3-2-12- تهیه ی Staining Buffer 72
3-2-13- تهیه ی Destaining Buffer 73
3-2-14- تهیه ی محلول آکریل آمید- بیس آکریل آمید 73
3-2-15- تهیه بافر SDS. 73
3-2-16- تهیه بافرA (Washing Buffer) 73
3-2-17- تهیه بافر B ( (Eluting Buffer 74
3-2-18- تهیه بافر دیالیز. 74
3-2-19- تهیه استوک گوانیدین هیدروکلراید (GnHCl) 74
3-2-20- تهیه استوک فلزات.. 74
3-2-21- آماده سازی محیط های کشت باکتری.. 74
3-3- روش انجام کار 75
3-3-1- نمایش ساختار پلاسمید نوترکیب pLEICS-01 و توالی ژنی ناحیه تیروزین کینازی پروتئین نوترکیب FGFR2b. 75
3-3-2- مراحل تولید پروتئین نوترکیب.. 77
3-3-3- تعیین غلظت پروتئین. 83
3-3-4- مطالعات اسپکتروسکوپی فلوئورسانس.. 83
3-3-5- مطالعات اسپکتروسکوپی دورنگ نمایی حلقوی CD)) 85
3-3-6- مطالعات اسپکتروسکوپی FTIR.. 86
3-3-7- مطالعات دناتوراسیون شیمیایی با بهره گرفتن از اسپکتروسکوپی فلوئورسانس.. 87
فصل چهارم یافته ها و نتایج…………………………………………………………………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………………………………………………………………. 88
4-1- بررسی بیان پروتئین در دمای 37 درجه سانتی گراد 88
4-2- بررسی بیان پروتئین در دمای20 درجه سانتی گراد 89
4-3- بررسی حلالیت پروتئین بیان شده دردو دمای20 و 37 درجه سانتی گراد 90
4-4- بررسی میزان خلوص پروتئین محلول شده 91
4-5- آنالیز SDS-PAGE بعد از دیالیز 92
4-6- بررسی عملکرد پروتئین خالص شده 93
2-18- پیشینه تحقیق.. 41
فصل 3: مواد آزمایش و روش تحقیق 45
3-1- مراحل انجام تحقیق.. 46
3-2- مواد اولیه انجام آزمایش…. 47
3-2-1- پودر آلومینیوم و سیلیسیوم 47
3-2-2- اسید استئاریک…. 47
3-2-3- دستگاه آسیاب مکانیکی.. 48
3-3- پراش اشعه X.. 49
3-4- تجهیزات پرسگرم. 51
3-5- آنالیز گرماسنج افتراقی.. 54
3-6- آمادهسازی آلیاژ پرکننده. 54
3-7- شرایط لحیمکاری.. 55
3-8- بست مکانیکی.. 56
3-9- آزمون میکروسختی.. 57
3-10- مشاهدات ریزساختاری.. 57
فصل 4: نتایج آزمایشگاهی/ بحث و بررسی 59
4-1- SEM پودرهای اولیه. 60
4-2- بررسی فازی XRD.. 61
4-2-1- تعیین پارامترهای ساختاری با بهره گرفتن از نتایج XRD 61
این مطلب را هم بخوانید :
4-2-2- بررسی فازی XRD زمینه. 61
4-3- SEM پودرهای تولید شده با آلیاژسازی مکانیکی.. 67
4-4- نتایج آنالیز حرارتی افتراقی.. 69
4-5- آنالیز ساختاری نمونه بالک پودر Al-12%wtSi 69
4-6- میکروسختی نمونه بالک…. 70
4-7- لحیمکاری سخت… 70
4-7-1- ریز ساختار محل اتصال.. 72
4-8- میکروسختی نمونه لحیمسخت… 73
فصل 5: نتیجه گیری، پیشنهادها 74
5-1- نتیجه گیری.. 75
5-2- پیشنهادها برای تحقیقات آتی.. 76
مراجع 77
پیوست ……………………………………………………………………………………………………………………………………………..81
جدول 2‑1- شرح مشخصات آلیاژ Ti-6Al-4V [33]. 40
جدول 3‑1- درصد خلوص و اندازه تقریبی پودرهای اولیه. 47
جدول 3‑2- شرایط انجام آزمایش پرسگرم. 54
جدول 3‑3- خلاصهای از پارامترهای مختلف آزمایش شده. 56
جدول 4‑1- اندازه بلورهای محلول جامد Al-Si برحسب زمان آسیابکاری. 64
جدول 4‑2- سختی نمونه بالک آلیاژ Al-12%wtSi. 70
جدول 4‑3- سختی فلز پایه. 73
جدول 4‑4- سختی آلیاژ پرکننده لحیم سخت. 73
جدول 4‑5- مقایسه میکروسختی قبل و بعد از لحیمکاری. 73
شکل 2‑1- دیاگرام فازی دوتایی Al-12%wt Si[15]. 7
شکل 2‑2- تشکیل پودرهای کامپوزیتی زمینه فلزی پس از فرایند آسیابکاری به صورت شماتیک [21]. 11
شکل 2‑3- برخورد گلولهها با پودر و تشکیل و نازک شدن لایههای نفوذی [23]. 12
شکل 2‑4- تغییرات اندازه ذرات در برابر زمان آسیابکاری [23]. 15
شکل 2‑5- ریز شدن اندازه ذرات با زمان آسیابکاری [23]. 16
شکل 2‑6-تصویر میکروسکوپ الکترونی یک ذره در سیستم (Ag-Cu) [23]. 19
شکل 2‑7- ریزساختار به دست آمده در حین آسیابکاری از پودرهای اولیه در سیستم نرم – ترد [23]. 21
شکل 2‑8- مکانیزم آلیاژسازی مکانیکی برای سیستم نرم – ترد [25]. 21
شکل 2‑9-تصویر میکروسکوپ الکترونی عبوری که نشان دهنده توزیع یکنواخت ذرات Er2O3 [23]. 22
شکل 2‑10- تصویر میکروسکوپ الکترونی روبشی که نشاندهنده قرار گرفتن ذرات سخت Si[23]. 23
شکل 2‑11- رابطه دما و مسیرهای نفوذی[27]. 24
شکل 2‑12- رابطه اندازه دانه با ضریب نفوذ [27]. 25
شکل 2‑13- الگوی Al- 12%wt Si XRD [29]. 42
شکل 2‑14- تصاویر SEM برای پودر Al-20 wt% Si در زمان های مختلف [31]. 43
شکل 3‑1- فلوچارت مراحل انجام تحقیق. 46
شکل 3‑5- دستگاه آلیاژسازی مکانیکی. 48
شکل 3‑6- محفظه استفاده شده برای انجام فرایند آلیاژسازی.. 48
rpm……………………………………………………………………………………………….68
شکل 3-8- تاثیر شدت هم زدن بر روی رشد سلولی وتولید بیوپلیمردر شرایط فرایند بیولوژیکی (T = 30°C،(seed age = 24………………………………………………………………………………………………………69
شکل 3-9- تاثیر دما بر روی رشد سلولی تولید بیوپلیمردر شرایط فرایند بیولوژیکی(shaking rate = 250 rpm ، (seed age = 24………………………………………………………………………………………………….. 69
شکل 3-10- تاثیر نسبت نیتروژن به کربن (1 به 20) بر روی رشد سلولی وتولید بیوپلیمر………………………71
شکل 3-11- تاثیر نسبت نیتروژن به کربن (1 به 30) بر روی رشد سلولی وتولید بیوپلیمر………………………71
شکل 3-12- بیوپلیمر تولیدشده ومیزان رشد سلولی به ازای مصرف گلوکز با نسبت کربن به نیتروژن 40 72
شکل 3-13- تاثیر نسبت نیتروژن به کربن (1 به 50) بر روی رشد سلولی وتولید بیوپلیمر………………………73
شکل 3-14- بیوپلیمر تولیدشده(PHB) ومیزان رشد سلولی به ازای مصرف فروکتوز به عنوان سوبسترا….75
شکل 3-15- بیوپلیمر تولیدشده(PHB) ومیزان رشد سلولی به ازای مصرف ملاس به عنوان سوبسترا……76
شکل 3-16- بیوپلیمر تولیدشده ومیزان رشد سلولی به ازای مصرف ترکیب ملاس و استات با نسبت
(35 به 5) به عنوان سوبسترا…………………………………………………………………………………………………….. 77
شکل 3-17- بیوپلیمر تولیدشده ومیزان رشد سلولی به ازای مصرف ترکیب ملاس و استات بانسبت
( 30 به10 ) به عنوان سوبسترا……………………………………………………………………………………………………78
عنوان صفحه
شکل 3-18- بیوپلیمر تولیدشده ومیزان رشد سلولی به ازای مصرف ترکیب ملاس و استات با نسبت
(25 به 15) به عنوان سوبسترا…………………………………………………………………………….. ……………………..79
شکل 3-19- بیوپلیمر تولیدشده ومیزان رشد سلولی به ازای مصرف ترکیب ملاس و استات با نسبت
(20 به 20) به عنوان سوبسترا……………………………………………………………………………………………………79
شکل 3-20- تاثیر شدت هم زدن بر روی رشد سلولی تولید بیوپلیمردر شرایط فرایند بیولوژیکی
(T = 30°C،(seed age = 15 …………………………………………………………………………………………81
شکل 3-21- تاثیر دما بر روی رشد سلولی تولید بیوپلیمردر شرایط فرایند بیولوژیکی
(shaking rate = 250 rpm ،(seed age =15h…………………………………………………………………81.
شکل 3-22- بیوپلیمر تولیدشده(PHB) ومیزان رشد سلولی به ازای مصرف گلوکز به عنوان سوبسترا ……82
شکل 3-23- بیوپلیمر تولیدشده(PHB) ومیزان رشد سلولی به ازای مصرف فروکتوز به عنوان سوبسترا …83
شکل 3-24- بیوپلیمر تولیدشده(PHB) ومیزان رشد سلولی به ازای مصرف آب پنیر به عنوان سوبسترا ….85
این مطلب را هم بخوانید :
عنوان صفحه
شکل پ-1- منحنی کالیبراسیون وزن خشک سلولی باکتری C. necator………………………………………129
شکل پ-2- منحنی کالیبراسیون وزن خشک سلولی باکتری Hydrogenophaga pseudoflava….129
شکل پ-3- منحنی کالیبراسیون وزن خشک سلولی باکتری Azotobacter beijerinckii…………….130
شکل پ-4- منحنی کالیبراسیون وزن خشک سلولی باکتری Azohydromonas lata …………………130
شکل پ-5- منحنی کالیبراسیون گلوکز……………………………………………………………………………………..131
شکل پ-6- منحنی کالیبراسیون فروکتوز……………………………………………………………………………………131
شکل پ- 7- منحنی کالیبراسیون لاکتوز…………………………………………………………………………..132
شکل پ-8- منحنی کالیبراسیون 3- متیلهیدروکسیبوتیرات، 3-متیلهیدروکسیوالرات و
3-متیل هیدروکسیهگزانوات………………………………………………………………………………………………….132
شکل پ 9- نمودار کروماتوگرام GC برای استاندارد ppm 200 ………………………………………………….133
4-2-6- الگوی رابرت لونی 80
4-2-7- الگوی سازمان برنامه و بودجه (3) 80
4-2-8- الگوی آپادانا 81
4-2-9- الگوی آق اولی و سیروس ساسانپور 82
4-2-10- مدل برنامه اول توسعه 83
4-2-11- الگوی بانک جهانی برای اقتصاد ایران 84
4-2-12- الگوی وزارت اقتصاد و دارایی (نو فرستی و عرب مازار)(1) 84
4-2-13- مدل برنامهی دوم توسعه 86
4-2-14- الگوی وزارت اقتصاد و دارایی (نوفرستی و عرب مازار) (2) 88
4-2-15- الگوی بانک مرکزی (بیژن بید آباد) 90
4-2-16- الگوی بانک مرکزی (کواک، مجرد و جمشیدی) 92
4-2-17- الگوی سوم توسعه 94
فصل 5- ساختار مدل پیشنهادیو تخمین اولیه پارامترها.. 99
5-1- ساختار و ویژگیهای کلی مدل. 100
٥-١-١- ویژگیهای ساختار مدل 100
5-2- روابط علی و معلولی مدل. 101
5-2-1- تعریف نمادهای استفاده شده در مدل 103
5-3- تصریح روابط ساختاری و تخمین اولیه پارامترهای مدل. 105
5-3-1- بخش تقاضای کل 107
این مطلب را هم بخوانید :
5-3-1-1- مخارج مصرفی بخش خصوصی 107
5-3-1-2- مخارج مصرفی بخش دولتی 109
5-3-1-3- کل سرمایهگذاری 111
5-3-1-4- خالص صادرات و واردات 114
5-3-2- بخش درآمدهای دولت 114
5-3-2-1- مالیات 114
5-3-2-2- درآمدهای نفتی 116
5-3-3- بخش انرژی 117
5-3-3-1- تقاضای نفت 117
5-3-3-2- تقاضای گاز 119
5-3-3-3- مصرف برق 121
5-3-3-4- بخش سرمایهگذاری انرژی 126
5-3-4- جمعیت 131
فصل 6- کالیبراسیون پارامترها، بررسی نتایج و تحلیل حساسیت مدل 132
6-1- کالیبراسیون پارامترها 133
6-1-1- بیان ریاضی مدل 133
6-2- بیان نتایج مدل. 138
6-3- شبیه سازی در چارچوب مدل. 146
6-3-1- تغییر قیمت حاملهای انرژی 146
6-3-1-1- اثر افزایش قیمت نفت 153
فصل 7- جمع بندی و پیشنهادها.. 159
فصل 8- ضمیمه الف: مفاهیم مدل و مدلسازی و جایگاه روش پویایی شناسی سیستمی 167
8-1- مدل چیست؟. 168
8-2- هدف از ساخت مدل چیست؟. 169
8-3- معیارهای طبقه بندی مدلها 170
٨-٣-١- طبقه بندی براساس نحوه مدلسازی 170
٨-٣-٢- طبقه بندی براساس محتوا 171
8-3-3- طبقه بندی براساس نوع کاربرد مدلها 172
8-4- مدلهای ریاضی.. 173
٨-٤-١- طبقه بندی براساس درجه قطعیت پارامترها و متغیرهای مدل 173
٨-٤-٢- طبقه بندی براساس نوع برخورد با زمان 174
٨-٤-٣- طبقه بندی براساس نوع روابط مدل 175
8-5- اعتبار سنجی مدل. 175
8-6- تکنیکهای مدلسازی.. 176
فصل 9- ضمیمه ب: مدلسازی پویایی شناسی سیستمی در نرم افزار ithink یا STELLA 183
9-1- مدلسازی پویایی شناسی سیستمی در نرم افزار ithink یا STELLA.. 184
9-1-1- مؤلفههای مدل 184
9-1-2- مدلسازی در ithink و STELLA 186
9-1-3- اصول مدلسازی 197
9-1-4- چهار روش کلی برای مدلسازی در ithink 199
9-1-4-1- مدلهای محرک ـ واکنش 199
9-1-4-2- مدل خود بارگشت 202
9-1-4-3- مدل هدفجو 204
9-1-4-4- مدل هدفساز 206
9-1-5- مثالها 209
9-1-5-1- تجزیه نمایی یک جسم 209
9-1-5-2- سردشدن تدریجی 211
9-1-6- تابعها در نرم افزار ithink 213
فهرست جدولها
جدول (٢-1): مراحل نظری مدلسازی.. 12
جدول (٢-2): ویژگیهای نمودارهای علّی ـ معلولی و حالت ـ جریان. 16
جدول (٥-1): تخمین اولیه پارامترهای معادله مخارج مصرفی بخش خصوصی.. 109
جدول (٥-2): تخمین پارامترهای معادله مخارج مصرفی دولت… 111
جدول (٥-3): تخمین پارامترهای معادله کل سرمایهگذاری.. 113
جدول (٥-4): تخمین پارامترهای معادله درآمدهای مالیاتی.. 115
جدول (٥-5): تخمین پارامترهای معادله تقاضای نفت… 119
جدول (٥-6): تخمین پارامترهای معادله تقاضای گاز. 120
جدول (٥-7): تخمین پارامترهای تقاضای برق بخش مسکونی.. 124
جدول (٥-8): تخمین پارامترهای تقاضای برق بخش صنعت… 125
جدول (٥-9): تخمین پارامترهای تقاضای برق بخش کشاورزی.. 125
جدول (٦-1): نتایج مدل کلان انرژی طراحی شده 138
جدول (٨-1): فهرست تابعهای نرمافزار ithink. 214
فهرست شکلها
شکل (٨-1): نماد چهار متغیر مورد استفاده در ithink. 186
شکل (٨-2): نماد انتقال به حالت مدلسازی.. 186
شکل (٨-3): متغیر حالت… 187
شکل (٨-4): متغیر جریان. 188
شکل (٨-5): انتخاب نوع متغیر جریان. 189
شکل (٨-6): ابزار مبدل و ابزار ارتباط دهنده 190
شکل (٨-7): بازههای زمانی جهت اجرای مدل. 190
شکل (٨-8): نمادهای نمودار و جدول. 191
شکل (٨-9): ارتباط در جهت عکس…. 193
شکل (٨-10): نمادهای جابجایی، تغییر رنگ و پاک کردناجزای مدل. 195
شکل (٨-11): نماد ابزارهای متن و بخش…. 196
شکل (٨-12): بیان ریاضی مدل رشد جمعیت… 197
شکل (٨-13): افزایش جمعیت بدلیل مهاجرت… 200
شکل (٨-14): بیان ریاضی رشد جمعیت بدیل مهاجرت… 202
شکل (٨-15): مدل خود بازگشت… 203
شکل (٨-16): مدل هدفجو. 205
شکل (٨-17): مدل هدف ساز. 207
شکل (٨-18): بیان ریاضی رشد جمعیت در مدل هدفساز. 208
شکل (٨-19): نرخ تجزیه یک جسم. 210
شکل (٨-20): بیان ریاضی مدل تجزیه نمایی یک جسم. 211
شکل (٨-21): مدل روند کاهش دما تا رسیدن به دمای مطلوب… 212
شکل (٨-22): بیان ریاضی مدل کاهش دما تا رسیدن به دمای مطلوب… 213
شکل (٨-23): مدلی جهت محاسبه میزان مبلغ قسط ماهانه یک وام. 216
شکل (٨-24): مدلی جهت محاسبه ارزش فعلی.. 217
فهرست نمودارها
نمودار (٢-1): مراحل مدلسازی پویاییشناسی سیستمی.. 11
نمودار (٢-2): مدل چرخه سه مرحلهای.. 14
نمودار (٢-3): متغیر حالت و متغیرهای نرخ.. 15
نمودار (٢-4): زمان حایل.. 17
نمودار (٢-5): نمودار حالت ـ جریان افزایش جمعیت… 19
نمودار (٤-1): ساختار مدل مصرف نهایی AIM.. 70
نمودار (٥-1): بخش Interface مدل کلان انرژی طراحی شده 101
نمودار (٥-2): بخش مدل و روابط علی و معلولی درمدل کلان انرژی طراحی شده 102
نمودار (٥-3): بخش شبیه سازی در مدل کلان انرژی طراحی شده 103
نمودار (٥-4): بخشهای مجزا شده در مدل کلان انرژی طراحی شده 106
نمودار (٥-5): بخش تقاضای کل در مدل. 107
نمودار (٥-6): اجزای تشکیل دهنده مصرف بخش خصوصی.. 109
نمودار (٥-7): اجزای تشکیل دهنده مصرف بخش دولتی.. 110
نمودار (٥-8): کل سرمایهگذاری در اقتصاد. 112
نمودار (٥-9): کل سرمایهگذاری بخش انرژی.. 112
نمودار (٥-10): رابطه اجزای مخارج سرمایهگذاری معمولی.. 113
نمودار (٥-11): بخشهای صادرات و واردات… 114
نمودار (٥-12): درآمدهای مالیاتی دولت… 115
نمودار (٥-13): بیان درآمدهای حقیقی نفتی دولت بصورت تابعی از زمان. 117
نمودار (٥-14): رابطه اجزای تشکیل دهنده تقاضای نفت… 118
نمودار (٥-15): بیان قیمت نفت بصورت تابعی از زمان. 119
نمودار (٥-16): رابطه اجزای تشکیل دهنده تقاضای گاز. 120
نمودار (٥-17): مصرف کلی برق (مجموع مصرف سه بخش مسکونی، صنعتی و کشاورزی) 122
نمودار (٥-18): تقاضای برق بخش مسکونی.. 122
نمودار (٥-19): بیان قیمت برق مسکونی بصورت تابعی از زمان. 122
نمودار (٥-20): تقاضای برق بخش صنعت… 123
نمودار (٥-21): بیان قیمت برق صنعتی بصورت تابعی از زمان. 123
نمودار (٥-22): تقاضای برق بخش کشاورزی.. 123
نمودار (٥-23): بیان قیمت برق کشاورزی بصورت تابعی از زمان. 124
نمودار (٥-24): کل مصرف انرژی.. 126
نمودار (٥-25): محاسبه سرمایهگذاری مورد نیاز در بخش نفت… 128
نمودار (٥-26): محاسبه سرمایهگذاری مورد نیاز در بخش گاز. 129
نمودار (٥-27): محاسبه سرمایهگذاری مورد نیاز در بخش برق.. 130
نمودار (٥-28): نحوه رشد جمعیت در مدل. 131
نمودار (٦-1): تولید ناخالص ملی و رشد آن. 140
نمودار (٦-2): رشد جمعیت… 141
نمودار (٦-3): مصرف حقیقی بخش دولتی.. 141
نمودار (٦-4): مصرف بخش خصوصی بجز انرژی.. 142
نمودار (٦-5): سرمایهگذاری کل بجز بخش انرژی.. 142
نمودار (٦-6): سرمایهگذاری کل بخش انرژی.. 142
نمودار (٦-7): سرمایهگذاری بخش گاز. 143
نمودار (٦-8): سرمایهگذاری بخش برق.. 143
نمودار (٦-9): سرمایهگذاری بخش نفت… 143
نمودار (٦-10): مصرف انرژی گاز طبیعی در اقتصاد. 144
نمودار (٦-11): مصرف فرآوردههای نفتی در اقتصاد. 144
نمودار (٦-12): خالص درآمدهای مالیاتی دولت… 144
نمودار (٦-13): مصرف انرژی الکتریسیته توسط بخش کشاورزی.. 145
نمودار (٦-14): مصرف انرژی الکتریسیته توسط بخش صنعت… 145
نمودار (٦-15): مصرف انرژی الکتریسیته توسط بخش مسکونی.. 145
نمودار (٦-16): بخش شبیه سازی در مدل کلان انرژی طراحی شده 146
نمودار (٦-17): افزایش GDP از سناریوی اول تا سوم. 148
نمودار (٦-18): کاهش مصرف برق در بخش کشاورزی از سناریوی اول تا سوم. 148
نمودار (٦-19): کاهش مصرف برق در بخش صنعتی از سناریوی اول تا سوم. 149
نمودار (٦-20): کاهش مصرف برق در بخش مسکونی از سناریوی اول تا سوم. 149
نمودار (٦-23): کاهش سرمایهگذاری کل در بخش انرژی از سناریوی اول تا سوم. 151
نمودار (٦-24): کاهش سرمایهگذاری در بخش گاز از سناریوی اول تا سوم. 151
نمودار (٦-25): کاهش سرمایهگذاری در بخش برق از سناریوی اول تا سوم. 152
نمودار (٦-26): کاهش سرمایهگذاری در بخش نفت در کوتاه مدت در سناریوی سومنسبت به اول و برعکس در بلند مدت 152
نمودار (٦-27): افزایش رشد تولید ناخالص ملی در کوتاه مدت در سناریوی سومنسبت به اول و برعکس در بلند مدت 153
نمودار (٦-28): اعمال افزایش قیمت نفت از سال ١٣٨٤. 153
نمودار (٦-29): تغییرات GDP پس از افزایش قیمت نفت از سال ١٣٨٤. 154
نمودار (٦-30): تغییرات مصرف فرآوردههای نفتی پس از افزایش قیمت نفت از سال ١٣٨٤. 154
نمودار (٦-31): تغییرات در مصرف کل انرژی پس از افزایش قیمت نفت از سال ١٣٨٤. 155
نمودار (٦-32): تغییرات مصرف بخش دولتی پس از افزایش قیمت نفت از سال ١٣٨٤. 155
نمودار (٦-33): تغییرات مصرف بخش خصوصی پس از افزایش قیمت نفت از سال ١٣٨٤. 156
نمودار (٦-34): تغییرات سرمایهگذاری غیر از انرژی پس از افزایش قیمت نفت از سال ١٣٨٤. 156
نمودار (٦-35): تغییرات درآمدهای مالیاتی بخش دولتی پس از افزایش قیمت نفت از سال ١٣٨٤. 157
نمودار (٦-36): تغییرات سرمایهگذاری بخش انرژی پس از افزایش قیمت نفت از سال ١٣٨٤. 157
نمودار (٦-37): تغییرات سرمایهگذاری بخش نفت پس از افزایش قیمت نفت از سال ١٣٨٤. 158
نمودار (٦-38): تغییرات رشد اقتصاد پس از افزایش قیمت نفت از سال ١٣٨٤. 158