پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc.)
گرایش: زراعت
عنوان:
تأثیر مدیریت بهینه سیستمهای کودی شیمیایی و بیولوژیک
بر عملکرد و اجزای عملکرد دو گونه لوبیا
استاد راهنما:
دکتر سید ماشاءاله حسینی
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چکیده

به منظور بررسی تأثیر مدیریت بهینه سیستمهای کودی شیمیایی و بیولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد دو گونه لوبیا، آزمایشی در سال زراعی 93-1392 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار در شهرستان اقلید انجام گرفت. عوامل مورد مطالعه شامل مقادیر و ترکیبات مختلف کودی شامل عدم مصرف کود (شاهد) (F1)، مصرف 60 کیلوگرم کود نیتروژنه از منبع اوره (F2)، مصرف 30 کیلوگرم کود نیتروژنه از منبع اوره+ 3 لیتر در هکتار کود بیولوژیک نیتروکسین (F3) و مصرف 30 کیلوگرم کود نیتروژنه از منبع اوره+ 25 تن در هکتار کود دامی گوسفندی (F4) و دو گونه لوبیا شامل لوبیا قرمز (S1) و چیتی (S2) بود. در این آزمایش صفاتی از قبیل ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک و شاخص برداشت اندازهگیری شد. مقایسه اثرات ساده تیمارهای کودی نشان داد که ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک متعلق به تیمار کاربرد 30 کیلوگرم کود اوره به همراه مصرف 25 تن کود دامی و در بین گونههای لوبیا بیشترین ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک متعلق به لوبیا قرمز بود. نتایج نشان داد که بیشترین میزان ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک متعلق به تیمار کاربرد 30 کیلوگرم کوده اوره به همراه مصرف 25 تن کود دامی و
این مطلب را هم بخوانید :
دانلود پایان نامه درمورد فرزندخوانده، قانون مدنی، فرزندپذیر، دادگاه صالح
برای لوبیا قرمز و کمترین آنها متعلق به تیمار عدم مصرف کود و برای لوبیا چیتی بود. به طور کلی نتایج نشان داد که در راستای نیل به اهداف کشاورزی پایدار، کاهش مصرف نیتروژن شیمیای به نصف و جایگزین کردن آن با مصرف کود دامی نه تنها اثر کود شیمیایی بر رشد و عملکرد لوبیا را جبران کرد بلکه موجب افزایش معنیدار آنها نیز شد.
کلمات کلیدی: لوبیا، بهبود رشد، عملکرد، کارایی مصرف نیتروژن، محیط زیست سالم، کود دامی
1-1- اهمیت کاربرد کودهای بیولوژیک در کشاورزی
در سالهای اخیر در پی بحران آلودگیهای زیست محیطی، به ویژه آلودگی منابع خاک و آب که زنجیرهوار به منابع غذایی روزمره انسانها راه یافته و سلامت جوامع انسانی را مورد تهدید قرار دادهاند، تلاشهای