دانلود پایان نامه و مقاله کارشناسی ارشد

دانلود پایان نامه و مقاله کارشناسی ارشد- متن کامل - همه رشته ها

دانلود پایان نامه و مقاله کارشناسی ارشد

دانلود پایان نامه و مقاله کارشناسی ارشد- متن کامل - همه رشته ها

بررسی تاثیر افزودن متیونین به جیره­های حاوی تانن بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی در ...

6-8-5-3 اندازه‏گیری نمونه‏ها 55

7-3 تعیین ترکیب شیمیایی.. 56

7-1=3  اندازه‌گیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) 56

7-1-1-3  تهیه محلول NDF. 56

7-1-2-3  وسایل لازم جهت اندازه گیری NDF 56

7-1-3-3- اندازه گیری الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) 57

7-2-3  تهیه محلول ADF. 57

7-2-1-3  روش اندازه‌گیری.. 57

7-3-3 تعیین لیگنین.. 57

7-4-3 تعیین پروتئین­خام. 58

7-5-3 تعیین چربی خام. 59

8-3 برآورد قابلیت هضم ظاهری جیره‌ها 59

9-3  کشتار و تجزیه لاشه بره­ها 60

10-3  رنگ سنجی گوشت 62

11-3  طرح آماری و تحلیل داده‌ها 62

فصل چهارم: نتایج و بحث

1-4 ترکیب شیمیایی مواد خوراکی.. 65

2-4 آزمون تولید گاز. 66

2-1-4 اثرات اصلی تانن.. 66

2-2-4 اثرات اصلی متیونین 71

2-3-4 اثرات متقابل تانن و متیونین.. 75

3-4 بررسی اثرات افزودن متیونین به جیره حاوی تانن بر عملکرد بره‌ها 81

3-1-4 وزن نهایی و افزایش وزن زنده 81

3-2-4 ماده خشک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی.. 85

3-3-4 قابلیت هضم ظاهری 90

3-4-4 تاثیر جیره­های آزمایشی بر pH شکمبه. 97

3-5-4 تاثیر جیره­های آزمایشی بر آمونیاک شکمبه. 99

3-6-4 غلظت فراسنجه­های خونی.. 102

3-6-1-4 غلظت گلوکز خون. 102

3-6-2-4 غلظت نیتروژن اوره­ای خون. 103

3-7-4 بررسی اثر جیره­های حاوی تانن بر صفات لاشه. 106

3-8-4 شاخص رنگ سنجی.. 109

3-8-1-4 رنگ سنجی بافت شکمبه. 109

3-8-2-4 رنگ سنجی بافت راسته و فیله کمری.. 110

فصل پنجم: نتیجه‏گیری و پیشنهادات

1-5  نتیجه ­گیری.. 113


2-5  پیشنهادات.. 115

فصل ششم: منابع

 منابع. 117

 

فهرست جداول

عنوان………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… صفحه

جدول 2-1 میزان ترکیبات فنولیک در پوست سه رقم انار ایرانی.. 10

جدول2-2 قابلیت هضم ماده خشک برگ درختان با مقادیر مختلف تانن.. 17

جدول 3-2 قابلیت هضم ماده خشک یونجه در حضور انواع و مقادیر مختلف تانن.. 17

جدول 1-3 اجزای تشکیل دهنده و ترکیب مواد مغذی جیره‏های آزمایشی در تکنیک تولید گاز. 44

جدول 2-3 اجزای تشکیل دهنده و ترکیب مواد مغذی جیره بره­ها 52

جدول 1-4 مقدار ترکیبات شیمیایی مواد خوراکی.. 65

جدول 2-4 فراسنجه­های تولید گاز برای اثرات اصلی جیره­های حاوی سطوح مختلف پوسته انار. 68

جدول3-4 اثر سطوح مختلف تانن بر روند تولید گاز. 69

جدول 4-4 فراسنجه­های تولید گازبرای اثرات اصلی جیره­های حاوی سطوح مختلف متیونین.. 73

جدول 5-4 اثر سطوح مختلف متیونین بر روند تولید گاز جیره حاوی 80 درصد مواد متراکم. 74

جدول 6-4 فراسنجه­های تولید گاز در جیره­های آزمایشی حاوی سطوح مختلف تانن و متیونین.. 78

جدول7-4 اثر سطوح مختلف تانن و متیونین بر روند تولید گاز جیره حاوی 80 درصد مواد متراکم. 79

جدول8-4 میانگین وزن اولیه، وزن هفتگی و وزن نهایی بره‌های آزمایشی (کیلوگرم). 83

جدول 9-4 میانگین افزایش وزن هفتگی بره­های تغذیه  شده با جیره­های آزمایشی (کیلوگرم(. 85

جدول 10-4  میانگین ماده خشک مصرفی بره­های تغذیه شده با جیره­های آزمایشی.. 88

جدول 11-4 ضریب تبدیل غذایی کل بره­های تغذیه شده با جیره­های آزمایشی.. 90

جدول 112-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 20 آزمایش (درصد). 91

جدول 13-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 40 آزمایش(درصد). 92

جدول 14-4 روند قابلیت هضم ظاهری روز 60 آزمایش(درصد). 92

جدول 15-4  روند قابلیت هضم ظاهری روز 75 آزمایش(درصد(. 93

جدول 16-4  روند قابلیت هضم ظاهری کل دوره آزمایش(درصد(. 94

جدول 17-4 بررسی روند تغییرات pH شکمبه در بره­های تحت آزمایش… 98

جدول 18-4 بررسی روند تغییرات نیتروژن آمونیاکی شکمبه در بره­های تحت آزمایش… 101

جدول 19-4  بررسی روند غلظت فراسنجه­های خونی در روز 40 آزمایش… 105

جدول20-4  غلظت فراسنجه­های خونی روز 75 آزمایش… 105

جدول21-4 میانگین وزن و انداره قطعات لاشه. 108

جدول 22-4 میانگین شاخص­های رنگ سنجی بافت… 109

جدول 23-4  میانگین شاخص­های رنگ سنجی بافت فیله کمر. 111

 

 

 فهرست شکل­ها

عنوان………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… صفحه

شکل2-1 معرفی ساختار تانن­های انار. 10

شکل 2-2 انواع ساختار متیونین.. 33

شکل 3-2 متابولیسم متیونین.. 38

شکل4-2  سنتز متیونین بوسیله باکتری­ها 40

این مطلب را هم بخوانید :


شکل3-1 تجزیه لاشه. 60

 

 

فصل اول

مقدمه

1-1 مقدمه

بهره ­برداری بی­رویه از منابع پایه، محدودیت در توسعه تولیدات کشاورزی، تخریب مراتع و خشکسالی از جمله عواملی هستند که محدودیت منابع مواد خوراکی در دسترس برای تغذیه دام را موجب گردیده‌اند. سالانه حجم عظیمی از بقایای کشاورزی حاصل می­شود که می­توان از آنها درتغذیه دام استفاده نمود (فضائلی و زاهدی فر،  1383).  به طور کلی بیش از نیمی از منابع گیاهی تولیدی در کشور به صورت پس­مانده و تولیدات  فرعی در مزارع و باغات و نیز اماکن فراوری محصولات کشاورزی بر جای می­ماند که دآرای ارزش غذایی متنوعی بوده و می­توان از آنها در تغذیه دام استفاده نمود. با انجام پژوهش­ها و افزایش اطلاعات مربوط به ارزش غذایی پس­ماند­ها، توسعه و به کارگیری فن­آوری­های مناسب جهت فرآوری و غنی­سازی و تلاش برای کاهش اثرات برخی مواد ضد تغذیه‌ای موجود در آنها، کاربرد آنها در تغذیه دام، امکان پذیر بوده و می­توان به کمک آنها برخی از محدودیت­های موجود در رابطه با خوراک دام را برطرف نمود.

انار از جمله محصولات کشاورزی است که فرآورده­های فرعی آن (پوست و تفاله دانه) حدود 40 تا 45 درصد وزن میوه را تشکیل می­دهد ولی اطلاعات اندکی درباره ارزش غذایی آن وجود دارد.  یکی از محدودیت­های استفاده از  پوست میوه انار مقادیر بالای تانن در آن می­باشد که علاوه بر خاصیت قابض بودن سبب رسوب پروتئین­های موجود در ساختمان میکروارگانیسم­های شکمبه دام نیز می­شود. پوست میوه انار علاوه بر تانن دارای آلکالوئید  نیز می‌باشد (فیضی، 1382). میزان تانن پوست انار 2/206 گرم در کیلو گرم ماده خشک می­باشد (فیضی و همکاران، 1389). عمده ترین ویژگی تانن­ها ظرفیت باند شدن با پروتئین‌ها می‌باشد که باعث اثر ممانعت آنزیمی می‌گردد (دانش مسگران، 1388).

بر اساس آمارهای ارائه شده سطح زیر کشت باغات انار کشور با احتساب درختان پراکنده انار حدود 2/74795 هزار هکتار بوده که 60/49 درصد آن درختان بارور انار می­باشند (آمار­نامه کشاورزی، 1388-1389). استان فارس با سهم 98/31 درصد سطح بارور انار کشور از نظر سطح در جایگاه نخست قرار دارد. استان­های یزد، اصفهان، کرمان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و زنجان به ترتیب با 53/14، 27/8، 13/7، 73/3، 48/3 و 11/3 درصد سهم در سطح بارور انار کشور در رتبه ­های بعدی قرار گرفته­اند. در مجموع 23/72 درصد سطح باور انار کشور در هفت استان می باشد و سایر استان­ها 77/27 درصد سطح بارور انار کشور را داشته اند. تولید انار کشور حدود 396984 هزار تن بوده که 78/96 درصد آن از کشت آبی حاصل شده است. استان­های فارس، یزد، لرستان، کرمان، سیستان و بلوچستان، مازندران و اصفهان به ترتیب با 28/50، 2/12، 72/4، 50/4، 53/3، 30/3 و 30/3 درصد تولید انار جزء هفت استان برتر کشور در تولید انار هستند. علاوه بر مصرف انسانی یک از موارد استفاده از انار تولید آب­ انار در کارخانه­های آب میوه­گیری و تولید کنسانتره است.  پوست انار محصول فرعی حاصل از کارخانجات آب میوه گیری می­باشد. که پس از گرفتن آب انار، محصولی که باقی می­ماند تفاله انار نامیده می­شود. در واقع

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد