3-3-3) معرفی بازار .سهام مالزی ……………………………………………………………. 41
3-3-3-1) بازار سرمایه اسلامی ……………………………………………………… 43
3-3-4) معرفی بازار بورس نیویورک و بورس اوراق بهادار نزدک …………………….. 45
3-3-4-1) بورس اوراق بهادار نیویورک(NYSE) …………………………………………… 45
3-3-4-2) بورس اوراق بهادار نزدک– بورس الکترونیکی (Nasdaq) ………………………. 46
3-3-5) شاخص های قیمت بازار سهام ……………………………………………………. 47
3-3-6) بازدهی بازار سهام و آماره های توصیفی …………………………………… 49
فصل چهارم: برآورد مدل و آزمون فرضیه ها……………………………………………….. 52
4-1) نتایج تجربی حاصل از مدلVECHبرای بررسی هر چهار بازار به طورهمزمان……. 53
4-2) نتایج تجربی حاصل از مدلBEKK برای بررسی بازارها به صورت دو به دو…………… 55
4-2-1) بررسی ارتباط متقابل بازدهی ها و نوسانات بازارسهام ایران و امریکا ………. 55
4-2-2) بررسی ارتباط متقابل بازدهی هاو نوسانات بازارسهام ایران و ترکیه ……….. 57
4-2-3) بررسی ارتباط متقابل بازدهی ها و نوسانات بازارسهام ایران و مالزی……….. 59
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات………………………………………………………. 61
منابع و مراجع …………………………………………………………………………… 65
پیوست ها …………………………………………………………………………………… 70
چکیده:
در این رساله با بهره گرفتن از مدل خود رگرسیون ناهمسان واریانس شرطی چند متغیره ماهیت تعاملات بین بازدهی های بازار های سهام چهار کشور ایران، ایالات متحده، ترکیه و مالزی ارزیابی شده است. نتایج بر اساس داده های هفتگی شاخص سهام، از اکتبر 1997(مهر 1376) تا مارس 2010 (اسفند 1388)، نشان می دهد
این مطلب را هم بخوانید :
که اثرات مثبت معناداری از بازدهی های بازار سهام ایالات متحده بر این بازارها به استثنای ایران تحمیل شده است. همچنین شواهدی قوی مبنی بر وجود اثرات آرچ و گارچ خودی در چهار کشور مشاهده شد که نشاندهنده وجود اثر نوسانات خودی در چهار بازار میباشد. به دلیل وجود درجه پایینی از نوسانات همزمان در میان این کشورها، تشکیل سبد سهامی از سهام آنها با ریسک کمتر به سود می رسد.
فصل اول: مقدمه
1-1- تعریف مسأله
با جهانی سازی تجارت و سرمایه گذاری، تعاملات بین بازارهای مالی بین المللی به صورت خاصی افزایش پیدا کرده است. بنابراین مطالعه رابطه بازارهای مالی و به خصوص بررسی تاثیر بازدهی ها و نوسانات بازارهای جهانی بر بازار سهام ایران را می توان مهم قلمداد کرد . همچنین اهمیت این بخش از تحقیقات با ظهور بحران مالی جهانی در سال 2008 افزایش یافته است تا مشخص شود که آیا سرمایهگذارانی که سبد سهام خود را از چند بازار مستقل برگزیده اند در مقایسه با سرمایهگذارانی که فقط از یک بازار سهام سبد سهام خود را انتخاب کرده اند با ریسک کمتر به سود می رسند یا نه ؟
هدف اساسی این تحقیق این است که با بهره گرفتن از مدل گارچ چند متغیره[1]نگرشی نسبت به ماهیت تعاملات بین بازارهای سهام کشور های ایران، ایالات متحده امریکا، مالزی و ترکیه ایجاد کند. در این مطالعه ابتدا سعی خواهد شد اثرات بازدهی های بازارهای سهام این کشور ها روی همدیگر و به طور خاص، روی بازار سهام ایران بررسی شود و سپس با بهره گرفتن از مدل گارچ برداری قطری[2] وجود اثر نوسانات مشترک بین این کشورها بررسی شود. همچنین با بهره گرفتن از تصریح BEKK اثرگذاری بازدهی ها و نوسانات بین بازارهای سهام ایران و سه کشور دیگر به صورت متقابل بررسی می شود.
2-1- حدود و روش پژوهش
در این تحقیق از داده های هفتگی شاخص سهام کشور های ایران، مالزی، ایالات متحده و ترکیه از آوریل 1997 تا آوریل 2010 استفاده خواهد شد. برای اثبات فروض ابتدا اثر بازدهی های کشورهای مورد مطالعه روی یکدیگر بررسی خواهد شد و سپس با بهره گرفتن از مدل گارچ برداری قطری که نوعی از تصریحات گارچ چند متغیره می باشد اثر نوسانات مشترک بین این کشور ها بررسی می شود. بیان گارچ برداری قطری بر پایه این فرض است که واریانس شرطی به مربع پسماندهای گذشته و وایانس شرطی دوره قبل وابسته است و کواریانس شرطی نیز به ضرب پسماندهای متناظر و و کواریانس های گذشته سری ها وابسته است. همچنین با بهره گرفتن از تصریح BEKK اثرگذاری بازدهی ها و نوسانات بین بازارهای سهام ایران و سه کشور دیگر به صورت متقابل بررسی می شود.
3-1- فرضیات پژوهش
1- بازدهی بازارهای سهام کشورهای مالزی، ترکیه و امریکا بر بازدهی بازار سهام ایران اثر نداشته است.
2- نوسانات بازارهای سهام کشورهای مالزی، ترکیه و امریکا بر نوسانات بازار سهام ایران اثر نداشته است.